Φαρφάλες σε κρεμώδη σάλτσα με λιαστές ντομάτες

Φαρφάλες σε κρεμώδη σάλτσα με λιαστές ντομάτες

Πεντανόστιμες φαρφάλες σε κρεμώδη σάλτσα με λιαστές ντομάτες. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό πιάτο με εξαιρετική γεύση ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που ως έχει θα σας δώσει ένα πιάτο με υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα αλλά και που είναι ευέλικτη ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μιας και μπορείτε προαιρετικά να την εμπλουτίσετε γευστικά με προσούτο ή σοταρισμένα ψιλοκομμένα μανιτάρια και μπέικον. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 φλ. (125 ml) τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) γάλα πλήρες
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό ή μαϊντανό
  • 300 γρ. ζυμαρικό φαρφάλες
  • τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο για το πασπάλισμα
  • φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις φαρφάλες σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν αλ τέντε. Κρατάτε λίγο από το νερό που τις βράσατε, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο σκόρδο με το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύοντας για περίπου 1 λ ή να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Ρίχνετε λίγο αλάτι, μαύρο ή το καγιέν πιπέρι, τη πάπρικα, τα αποξηραμένα βασιλικό και μαϊντανό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ επιπλέον. Μετά προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, 3-4 κ.σ. από το γάλα και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για να μαλακώσουν καλά το κρεμμύδι και οι λιαστές ντομάτες.
  4. Αν η σάλτσα πήξει πολύ προσθέστε σταδιακά, λίγο τη φορά το υπόλοιπο γάλα και αν απαιτηθεί και λίγο από το νερό που κρατήσατε από τις βρασμένες φαρφάλες για να αραιώσει ελαφρώς η σάλτσα τόσο όσο να καλύψει τις φαρφάλες που θα ρίξετε μετά στο τηγάνι.
  5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τις στραγγισμένες φαρφάλες στην καυτή σάλτσα και ανακατεύετε απαλά για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Πασπαλίστε το φαγητό σας με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο και  τον ψιλοκομμένο βασιλικό και καλή σας απόλαυση!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Φαρφάλες σε κρεμώδη σάλτσα με λιαστές ντομάτες