Φανταστικές τραγανές και χρυσαφένιες μυζηθροκροκέτες

Φανταστικές τραγανές και χρυσαφένιες μυζηθροκροκέτες

Τραγανές, αχνιστές κροκέτες από το πιο «αθώο» τυρί, με τα λιγότερα λιπαρά, υγιεινές και πεντανόστιμες, ότι πρέπει για ορεκτικό και μεζεδάκι μαζί με το ποτό αλλά και κυρίως πιάτο συνοδευτικό με μπιφτέκια με σάλτσα κέτσαπ και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • αλάτι – πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά ή καυτερή [της αρεσκείας σας]
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο [προαιρετικά]
  • 2-3 κ.σ.ελαιόλαδο
  • Για το τηγάνισμα:
  • Αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • φρυγανιά σκόνη
  • λάδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
  2. Βάζετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φρυτέζα μέχρι να κάψει, πλάθετε τις κροκέτες τις αλευρώνετε μετά στα χτυπημένα αβγά που έχετε χτυπήσει σε βαθύ πιάτο να καλυφθούν καλά, τέλος στη τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζετε.
  3. Μόλις γίνουν, τις βάζετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι και τις σερβίρετε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φανταστικές τραγανές και χρυσαφένιες μυζηθροκροκέτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.