Εύκολο μυρωδάτο κέικ μήλου

Εύκολο μυρωδάτο κέικ μήλου

Ένα εξαιρετικό, αφράτο και γευστικότατο, μυρωδάτο κέικ μήλου, με κανέλα και καρύδια για να  συνοδεύσετε το πρωινό καφέ ή τσάι σας και το γάλα τους οι μικροί μας φίλοι. Σερβίρετέ το με παγωτό βανίλια ή κανέλα και απογειώστε τη γεύση σας και των καλεσμένων σας, σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή γρήγορη και εύκολη συνταγή της Betty Crocker (από εδώ) για ένα υπέροχο κέικ, που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού (113 γρ.) βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1½ φλ. τσαγιού (2 μέτρια μήλα περίπου), καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • παγωτό βανίλια ή κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. περίπου, το πασπαλίζετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, το τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο βουτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και έχετε ένα “χνουδωτό” μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά σταδιακά, ένα τη φορά, χτυπώνοντας διαρκώς ώστε να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα απλά μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα τριμμένα μήλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. 
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει καθαρό δηλ. χωρίς υγρή άψητη ζύμη.
  5. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα όπου το αφήνετε για άλλα 10 λ. Το σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλια ή κανέλα και απολαύστε το!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολο μυρωδάτο κέικ μήλου

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page