Εύκολη μανιταρόπιτα με ζαμπόν

Εύκολη μανιταρόπιτα με ζαμπόν

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, πολύ απλή αλλά πολύ νόστιμη μανιταρόπιτα της στιγμής.Μια πίτα για τους λάτρεις των μανιταριών που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας  (ή 6 φύλλα χωριάτικο)
  • 2 μεγάλα πακέτα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • ½ κιλό φέτα, ψιλοθρυμματισμένη
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό
  • 4-5 φέτες ζαμπόν επιλογής σας (μπορείτε και κοτόπουλου ή γαλοπούλας), κομμένες σε μέτρια καρεδάκια
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγη από τη κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο για το άλειμμα ταψιού και φύλλων
  • πιπέρι – αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες, πασπαλίζετε με 1 πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε να χλιαρίνει αρκετά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Λαδώνετε ένα ταψί που να χωράει τη γέμιση και στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα ένα το ένα πάνω στο άλλο. Αδειάζετε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνετε ισομερώς να απλωθεί καλά.
  3.  Διπλώνετε, πάνω στη γέμιση, τα φύλλα που εξέχουν στο πλάι περιμετρικά ώστε να σφραγίσετε καλά τη ζύμη. Από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα ένα ένα και σπρώχνετε με τα χέρια σας τα περίσσια φύλλα στη βάση του ταψιού, γύρω γύρω. Βουτυρώνετε καλά και το τελευταίο φύλλο και με ένα μαχαιράκι, με κοφτερή άκρη, χαράζετε τα φύλλα σε κομμάτια. 
  4. Ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-45 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά τα επάνω φύλλα και ψηθούν και γίνουν τραγανά και τα φύλλα βάσης. Βγάζετε τη μανιταρόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε για 15 λ περίπου να σταθεί. Μετά τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολη μανιταρόπιτα με ζαμπόν

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα