Αναρτήθηκε στις 02/05/2016 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Εξοχικό με αρνί και φέτα σε χωριάτικο φύλλο
Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Εξοχικό με αρνάκι ή ανάμεικτο με μοσχάρι σε χωριάτικο φύλλο. Απολαύστε το στο κυριακάτικο τραπέζι σας, αλλά και στο επίσημο και εορταστικό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 1 1/2 κιλό αρνί (ή μισό αρνί, μισό μοσχάρι) κομμένο σε κύβους
- 2 πιπεριές (1 πράσινη + 1 κόκκινη) ή 3 κέρατο πράσινες, κομμένες σε λωρίδες
- 400 γρ. φέτα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του κρέατος με το μισό λάδι μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό (ή κρασί για πιο πικάντικο). Βράζετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά 1 ώρα.
- Μόλις βράσει το κρέας, το στραγγίζετε καλά και, αν χρειάζεται, το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές. Ρίχνετε τον άνηθο και τις πιπεριές και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη.
- Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος ώστε να σχηματισθούν 2 φαρδιές λωρίδες. Τοποθετείτε στην άκρη κάθε λωρίδας μια ποσότητα κρέατος και μια ποσότητα από το μείγμα με τον άνηθο και τις πιπεριές.
- Διπλώνετε το φύλλο ώστε να γίνει ρολό και κολλάτε την άκρη με βρεγμένα δάχτυλα. Αλείφετε τα πιτάκια με λίγο από το ζωμό, όπου έβρασε το κρέας. Τα ψήνετε στους 180 ο C 40 λ περίπου.

Πηγή
02/05/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Εξοχικό με αρνί και φέτα σε χωριάτικο φύλλο