Επιδόρπιο γιαουρτιού με ανανά με 4 υλικά

Επιδόρπιο γιαουρτιού με ανανά με 4 υλικά

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα δροσερό, αφράτο επιδόρπιο γιαουρτιού με ανανά. Απολαύστε το μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο αλλά και όλες τις ώρες που αναζητάτε κάτι…γλυκούτσικο… για την υπογλυκαιμία…

Υλικά συνταγής

  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε ροδέλες
  • 100 ml γάλα
  • 10 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι και μισό φλ. τσαγιού από το χυμό της κονσέρβας του ανανά και τα χτυπάτε με το σύρμα για 2-3 λ μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Βγάζετε από τη κονσέρβα τις ροδέλες ανανά και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κρατάτε 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες. Μουλιάζετε σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι το γάλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Στύβετε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και διαλυθούν τελείως. (Αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις, προσθέτετε στο γάλα 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη).
  4. Ρίχνετε το γάλα με τη ζελατίνη, σταδιακά, στο μπολ με το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.  Προσθέτετε το ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύετε απαλά να να καταμεριστούν ισομερώς τα κομματάκια στο μείγμα. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχετε στρώσει καλά με μεμβράνη που να προεξέχει 6  εκ. περίπου. Γαρνίρετε από πάνω με τις 3 ολόκληρες ροδέλες ανανά, που κρατήσατε στην άκρη, και καλύπτετε το γλυκό σας με τη μεμβράνη που προεξέχει.
  6. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο αφαιρείτε το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε περιχύνοντας τα κομμάτια (προαιρετικά) με το χυμό ανανά που περίσσεψε.

Σημείωση: Μπορείτε, αν προτιμάτε τις ατομικές μερίδες, να μοιράσετε ισομερώς το μείγμα σε μπολ μεγέθους αρεσκείας σας αντί να το βάλετε σε φόρμα. Γαρνίρετε με ανανά, κερασάκια μαρασκίνο και όταν πρόκειται να σερβίρετε ρίχνετε και λίγο από το χυμό ανανά που περίσσεψε.

76ebd8f64aa6874f9a32fd9b60363b46

Βασική ιδέα από το Cookbook#79 Πηγή: Photo 1 / Photo 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Επιδόρπιο γιαουρτιού με ανανά με 4 υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.