Ένα αλλιώτικο σοκολατένιο γλυκό

Ένα αλλιώτικο σοκολατένιο γλυκό

Μια συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο γλυκό με απλά καθημερινά υλικά. Ένα νόστιμο γλυκό αλλιώτικο απ” τ” άλλα που θα απολαύσουν τα παιδιά σας αλλά και εσείς …

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 κούπες σοκολατούχο γάλα (880 γρ)
  • 4 κούπες τρίμματα από ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (14 φέτες περίπου)
  • 50 γρ. ζάχαρη (1/4 κούπας)
  • 50 γρ.  ζάχαρη για την μαρέγκα
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (ότι μας αρέσει)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Βάζουμε τα τρίμματα του ψωμιού μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη (50 γρ). Προσθέτουμε και το μείγμα με το σοκολατούχο γάλα, τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος (23χ33) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
  3. Κτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια σε ένα μπολ, μέχρι να σφίξουν, προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφικτή μαρέγκα.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο τη ψημένη πια σοκολάτα και απλώνουμε την μαρμελάδα στην επιφάνεια της. Πάνω από την μαρμελάδα απλώνουμε την μαρέγκα σχηματίζοντας ανώμαλη επιφάνεια με την πλάτη ενός κουταλιού, και βάζουμε ξανά το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο(180 βαθμούς) και ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει τραγανή η μαρέγκα με χρυσαφί χρώμα. Πασπαλίζετε προαιρετικά πριν το βάλετε στο φούρνο και με σταγόνες σοκολάτας.

P1080833

Πηγή:http://mariplateau.blogspot.gr/search/label

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ένα αλλιώτικο σοκολατένιο γλυκό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.