Αναρτήθηκε στις 09/11/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ
Ένα πανάλαφρο, πανεύκολο σοκολατένιο κέικ, σερβιρισμένο με φρέσκα φρούτα και απολαύστε το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο αφράτο αλλά ελαφρύ κέικ, με σχετικά λιγότερες θερμίδες από το κλασικό κέικ για να το απολαμβάνετε χωρίς πολλές ενοχές. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 75 γρ. βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1 φλ. τσαγιού ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- σιρόπι σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα εποχής για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) με διάμετρο βάσης 22 εκ.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν. Μετά αυξάνετε τη ταχύτητα σε υψηλό επίπεδο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ ή μέχρι να έχετε ένα πηχτό κρεμώδες μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια μεταφέρετε το κέικ σας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το σερβίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής.
Σημείωση: Προαιρετικά, για πιο ωραία γεύση, πιο υγρό κέικ που διατηρείται περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα.
09/11/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ