Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό. Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου !!! Απλό, εύκολο και γευστικότατο για όλες τις περιστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. φρυγανιές
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • Για τη κρέμα σοκολάτα:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουερ
  • Για τη σαντιγί:
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Δεν το αφήνω να δέσει πολύ.
  2. Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνω τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνω τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  3. Για τη κρέμα:  Παίρνω 1 φλυτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ, χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
  4. Στρώνω την κρέμα σοκολάτας επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  5. Για τη σαντιγί: Χτυπάω καλά τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και την βάζω σε κορνέ. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και φτιάχνω γραμμές με τη σαντιγί επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζω με τις νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας και σερβίρω.

[/directions]



Sintayes.gr,

Συνταγή: Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου