Εκλέρ με σοκολάτα

Εκλέρ με σοκολάτα

Σοκολατένιος πειρασμός. Ένα γλυκάκι ελαφρύ, αφράτο, γευστικότατο, γλυκύτατο… Φτιάξτε το μόνοι σας στο σπίτι σας εκλεράκια με κρέμα ζαχαροπλαστικής, περιχύστε τα με γλάσο σοκολάτας  και εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε και ψήνετε τη ζύμη για τα Σου σε μακρόστενο σχήμα για εκλεράκιακια. Επίσης ετοιμάζετε και τη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες των συνταγών.
  2. Αφού κρυώσουν τα Σου/Εκλέρ τα κόβετε οριζόντια στη μέση με μυτερό μαχαιράκι και τα γεμίζετε με μικρή ποσότητα από τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλα τα εκλεράκια.
  3. Για το γλάσο: Λιώνετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις έχετε μια λεία κρέμα αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι, περιχύνετε με το σοκολατένιο γλάσο τα εκλεράκια σας, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια αφήνοντας να χυθεί και λίγο αριστερά και δεξιά. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.

Σημείωση: Για πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να λιώσετε σε μπεν μαρί 250 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου. ½½



Sintayes.gr,

Συνταγή: Εκλέρ με σοκολάτα