Εκλέρ με κρέμα σαντιγί και γλάσο σοκολάτας

Εκλέρ με κρέμα σαντιγί και γλάσο σοκολάτας

Μια συνταγή για υπέροχα λαχταριστά και αφράτα Εκλέρ για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες  και όλες τις περιπτώσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
  • 15 γρ. βούτυρο
  • Για τη ζύμη των σου:
  • 50 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου ή στους 200 βαθμούς στον αέρα και καλύψτε με λαδόκολα το ταψί του φούρνου.
  2. Για τη ζύμη σου: Βάζετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και 2/3 φλ. κρύο νερό και βράζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έλθει σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνετε στη χαμηλή κλίμακα τη θερμοκρασία και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με αυγογδάρτη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μια πηχτή “μπάλα” που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. 
  3. Παίρνετε 2 κ.γ. μείγμα από το χτυπημένα αυγά, τα προσθέτετε στη ζύμη και και ανακατεύετε δυνατά με το χέρι ή χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ, μέχρι να έχετε μια καλά συνδυασμένη και γυαλιστερή ζύμη. Βάζετε σε κορνέ ένα ακροφύσιο του 1 εκ. και τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολα “εκλέρ” των 12 εκ. περίπου με αρκετή απόσταση μεταξύ τους [6 εκ. τουλάχιστον]. Τα αλείφετε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό,
  4. Ψήνετε τα εκλέρ για 5 λεπτά. Μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα και ψήνετε για 8-10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα κόβετε προσεκτικά οριζοντίως στη μέση, με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι. Τα μεταφέρετε και πάλι στο ταψί με τη κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα ψήνετε για άλλα 5 λεπτά για να “στεγνώσουν” και εσωτερικά. Αν απαιτηθεί και δεύτερο ταψί επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία.
  5. Για τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί.
  6. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  7. Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε σε κορνέ ένα ακροφύσιο 1 εκ., βάζετε μέσα τη σαντιγί και τη τοποθετείτε ισόποσα στα μισά [κομμένα] εκλέρ. Τα σκεπάζετε με τα άλλα μισά [θα έχετε περίπου 16 τεμ.] και τα αλείφετε με τη λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνετε για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εκλέρ με κρέμα σαντιγί και γλάσο σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.