Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και γλάσο σοκολάτας
Ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι ψυγείου με κρέμα καραμέλαςκαι γλάσο σοκολάτας, που λατρεύουν τα παιδιά και … όλοι όσοι αισθάνονται παιδιά…
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί μπισκότα digestive
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 3/4 ζαχαρούχο γάλα
- 180 γρ. κουβερτούρα [κομμένη σε μικρά κομματάκια]
- 1 κ.γ. μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση:Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi. Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι 22 χ 24 εκ. περίπου και πιέζουμε στη βάση του σκεύους ώστε να απλωθεί ισομερώς. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Για την καραμέλα γάλακτος, βάζουμε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα. Όταν η καραμέλα παγώσει και σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το γλυκό μας σε μικρά μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
16/05/2014
Sintayes.gr,