Εύκολο εκμέκ κανταΐφι με κρέμα και φράουλες

Εύκολο εκμέκ κανταΐφι με κρέμα και φράουλες

Εκμέκ. Ένα παραδοσιασιακό αγαπημένο γλυκό σε ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή εκδοχή με σιροπιαστή βάση κανταΐφι, με ανάλαφρη και δροσερή κρέμα ζαχαροπλαστικής cheececake, γαρνιρισμένο με φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα επιλογής σας. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό, δροσερό και ελαφρύ εκμέκ, πολύ εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του!

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής cheesecake (ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΓΙΩΤΗΣ)
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 10 φράουλες, κομμένες σε κομμάτια ή φέτες ή άλλα φρέσκα φρούτα εποχής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 40 εκ. Με ένα ψαλίδι κόβετε το φύλλο κανταΐφι σε κομμάτια, το αφρατεύτε με τα χέρια σας, το βάζετε μέσα στο ταψί και το πιέζετε με το χέρι σας να “κάτσει” καλά στο ταψί, υπολογίζοντας ότι πρέπει να γεμίσετε το ταψί με κανταΐφι σε ύψος 1,5 εκ.
  2. Περιχύνετε παντού, ομοιόμορφα, το φύλλο κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας) ή μέχρι να ροδίσει καλά και να πάρει ένα χρυσο-ρόδινο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί”.
  3. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και το βράζετε για 4-5 λ από την ώρα που θα πάρει βράση ή μέχρι να έχετε ένα σχετικά πηχτό σιρόπι. Περιχύνετε µε το ζεστό σιρόπι το φύλλο κανταΐφι και το αφήνετε να φουσκώσει, να “πιεί” όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά.
  4. Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής: Εν τω μεταξύ, μέχρι να κρυώσει το κανταΐφι, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Μόλις κρυώσει καλά το Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
  5. Μόλις κρυώσει καλά το σιροπιασμένο κανταΐφι στρώνετε ισομερώς από πάνω τη κρέμα και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε το γλυκό σας με φράουλες κομμένες σε κομμάτια ή φέτες ή με άλλα φρέσκα εποχής επιλογής σας. 

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολο εκμέκ κανταΐφι με κρέμα και φράουλες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.