
Εύκολη σοκολατένια πανακότα με 3 κινήσεις σε 15΄
Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη πανακότα σοκολάτας σε 3 μόνο κινήσεις έτοιμη σε 15΄για το ψυγείο.
Υλικά συνταγής
- 175γρ. κουβερτούρα
- 600ml κρέμα γάλακτος
- ¼ κούπας γάλα εβαπορέ
- ¼ κούπας νερό
- 2 βανίλιες άρωμα
- ½ κούπα ζάχαρη
- 10γρ. ζελατίνα σκόνη
- 1-2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζελατίνα και το κονιάκ. Τα ζεσταίνετε και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Διαλύετε τη ζελατίνα σε 6 κουταλιές νερό, αφήνετε μερικά λεπτά να φουσκώσει και μετά τη ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι. Όταν είναι έτοιμη τη προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη και στο τέλος ρίχνετε το ποτό.
- Αδειάζετε το μείγμα στα ειδικά μπολάκια ή σε ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν. [Μπορείτε να τοποθετήσετε τη πανακότα σας σε μακρόστενη φόρμα και αφού κρυώσει ξεφορμάρετε βουτώντας τον πάτο της φόρμας σε καυτό νερό για λίγο, ώστε να αποκολληθεί εύκολα η πανακότα.]
Γαρνίτετε με φρούτα εποχής ή
Με φλούδα σοκολάτας
Πηγή: http://www.queen.gr/
08/07/2014
Sintayes.gr,