Εύκολη πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Εύκολη πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη, δροσερή και πολύ γευστική

πανακότα με γιαούρτι περιχυμένη με μέλι και καρύδια. Απολαύστε τη.

Υλικά συνταγής

Για τη πανακότα γιαουρτιού:

  • 460 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 475 γρ. κρέμμα γάλακτος ή 225 γρ. κρέμα γάλακτος και 250 γρ. γάλα [*]
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 60 ml νερό
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για γαρνίρισμα:

  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι [150-170 γρ. περίπου]
  • 3/4 φλ. τσαγιού χονδροκομένα καρύδια [περίπου 90-100 γρ.]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώστε ένα ταψάκι 22-24 εκ. περίπου [προτιμήστε με αποσπώμενο πάτο για να ξεφορμάρετε εύκολα] ή λαδώστε φορμάκια ή ποτήρια σε περίπτωση που προτιμάτε ατομικές μερίδες.
  2. Βάλτε σε μικρό μπολ το νερό και ανακατέψτε τη ζελατίνη και αφήστε τη 15′ περίπου να διαλυθεί καλά.
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλο το γιαούρτι και 1 φλ. κρέμα γάλακτος [ή 1 φλ. γάλα σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε και γάλα ή μισό μισό] και χτυπήστε τα, με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το υπόλοιπο γάλα ή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να σιγοβράσει. Ανακατέψτε και το μείγμα νερού-ζελατίνης (θα διαλυθεί αμέσως) και αφαιρέστε από τη φωτιά.
  5. Χτυπήστε ελαφρά το μείγμα κατσαρόλας στο μείγμα γιαουρτιού και στο τέλος, προσθέστε και ανακατέψτε και το χυμό λεμονιού.
  6. Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι ή μικρότερα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για τα μικρά κύπελλα και έως 8 για το ταψάκι. Ξεφορμάρετε [**] τη πανακότα και  όταν πρόκειται να σερβίρετε περιχύστε τη με το μέλι και τα καρύδια.

[*] Αν χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα γάλακτος η κρέμα σας θα γίνει πιο γευστική, πιο κρεμώδης πιο πηχτή. Σε περίπτωση που τη θέλετε πιο ελαφριά στη γεύση, προτείνω να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό κρέμας – γάλακτος.

[**] Αν δεν έχετε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, γεμίστε ένα ταψί με 3 εκ. βραστό νερό και τοποθετείστε το ταψί με τη παγωμένη πανακότα μέσα στο καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Αναποδογυρίστε σε πιατέλα. Για να ξεφορμάρετε μικρά μεταλλικά ατομικά φορμάκια βυθίστε τα [ένα- ένα] σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να σιγοβράζει για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αναστρέψτε τα επάνω σε  πιατάκια.

8681356337_08ac962240

Πηγή:http://smittenkitchen.com/blog/2013/04/yogurt-panna-cotta-with-walnuts-and-honey/

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολη πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.