Μια εύκολη απλή αλλά πολύ νόστιμη μανιταρόπιτα για τους λάτρεις των μανιταριών.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 2 φύλλα σφολιάτας ή 6 φύλλα χωριάτικο
- 2 κουτιά μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- ½ κιλό φέτα
- 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- Λίγο άνηθο ή λίγο μαϊντανό
- 3 αβγά
- 2 μικρές κρέμες γάλακτος
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγη κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. λάδι
- 3 κ.σ. βιτάμ για το άλλειμα των φύλλων
- πιπέρι – αλάτι [προσοχή λόγω των τυριών]
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμείξτε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε ελαφρά να ενσωματωθούν.
- Σ’ένα μέτριο ταψί στρώστε τα μισά φύλλα αλειμμένα με βιτάμ. Βάλτε το μείγμα στο ταψί, σκεπάστε με υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και ψήστε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1/2 ώρα.
Tags: εύκολη κυρίως πιάτα μανιτάρια μανιταρόπιτα πίτες συνταγές φέτα φούρνου φύλλο