Αναρτήθηκε στις 29/06/2018 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Εύκολη κερασόπιτα
Μια πανάλαφρη κερασόπιτα, στυλ κέικ με φρέσκα ζουμερά γευστικότατα κεράσια για να την απολαύσετε με την οικογένεια όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Μια εξαιρετικά εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια + λίγα επιπλέον για γαρνίρισμα
- 325 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κ.σ. αλεύρι επιπλέον για τα κεράσια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες αλάτι
- 325 γρ. ζάχαρη καστανή
- 125 γρ. ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
- 2 αυγά
- 1 καψουλίτσα βανίλια σε σκόνη
- 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
- λίγο βούτυρο λιωμένο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τα κεράσια, βγάζετε τα κουκούτσια, τα κόβετε στα δύο και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τα 325 γρ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1-2 λ. Προσθέτετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα ώστε να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα λείο, σχετικό σφιχτό μείγμα.
- Βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ, το πασπαλίζετε με αλεύρι και το τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι. Αδειάζετε το μισό μείγμα του κέικ μέσα στο πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε τα κεράσια με τη 1 κ.σ. αλεύρι, τα ανακατεύετε και τα απλώνετε πάνω από το μείγμα κέικ.
- Σκεπάζετε τα κεράσια με το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζετε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, τη καρυδόψιχα, όσο χοντροκομμένη σας αρέσει. Ψήνετε το γλυκό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι μια λάμα μαχαιριού που θα βυθίσετε σε σημείο που δεν θα υπάρχουν κεράσια, βγει στεγνή και καθαρή.
- Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη για 10 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει ομοιόμορφα και από πάνω και από κάτω. Το κόβετε σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια τα γαρνίρετε (προαιρετικά) με ολόκληρα ή κομμένα στη μέση κεράσια και σερβίρετε.
29/06/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Εύκολη κερασόπιτα