Εύκολη αφράτη πίτσα με κιμά

Εύκολη αφράτη πίτσα με κιμά

Μια συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό από εκείνα που θα φτιάξεις ξανά και ξανά γιατί ξέρεις ότι θα αρέσει σε όλους, ακόμα και στους πιο επιλεκτικούς και ότι σε ένα χαλαρό γεύμα με φίλους θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Ζύμη σπιτική, γέμιση με κιμά, μπέικον και σάλτσα ντομάτας. Και από πάνω ζουμερά ντοματίνια και άφθονο ρεγκάτο. Πώς θα μπορούσε στα αλήθεια ένα τέτοιο φαγάκι, τρυφερό και μαμαδίστικο, να μην είναι απλά απολαυστικό;

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση: 
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (έτοιμη ή σπιτική βλέπε συνταγή εδώ)
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση: Σοτάρετε το μπέικον για λίγα λεπτά να ροδίσει, σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτετε το κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξε-σβολιάσετε. 
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας (αν έχετε πάρει έτοιμη ή τα υπόλοιπα υλικά για τη σπιτική σάλτσα σύμφωνα με τη συνταγή), το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το κιμά να σιγοβράσει για 30-40 λ ή μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. 
  3. Για τη ζύμη: Βάζετε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιόμορφη, αρκετά ρευστή ζύμη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα του κιμά. Σκορπίζετε τα ντοματίνια και την πιπεριά και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο ρεγκάτο. Ψήνετε τη πίτσα για 40-50 λ, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε για 10 λ να σταθεί και μετά σερβίρετε. 

α

theonewithallthetastes.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολη αφράτη πίτσα με κιμά