Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με επικάλυψη κακάου ή άλλη επικάλυψη επιλογής σας με 3 μόνο υλικά. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια γευστική εύκολη σοκολατένια λύση στο ψυγείο μας για τους καλεσμένους μας

Υλικά συνταγής

  • Για τα τρουφάκια:
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 275 γρ κουβερτούρα 70% κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • Για την επικάλυψη:
  • Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν-μαρί. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μικρό κατσαρόλι τη κρέμα γάλακτος και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού και την αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία μέχρι να αναμιχθεί πλήρως και αυτή.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σ” ένα ταψάκι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου.
  4. Με ένα μικρό κουτάλι, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ, τα πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο φροντίζοντας να καλυφθούν απ” όλες τις πλευρές. Τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο και τα σερβίρουμε.
  5. Σημείωση: Συντηρούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη άχνη ή τρούφα σοκολάτας αντί για κακάο. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με 3 μόνο υλικά