Δροσερό σοκολατένιο γλυκό με cookies και ζαχαρούχο γάλα, χωρίς ψήσιμο

Δροσερό σοκολατένιο γλυκό με cookies και ζαχαρούχο γάλα, χωρίς ψήσιμο

Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια (η άλλο ξηρό καρπό επιλογής σας, ελαφρώς καβουρδισμένο, κομμένο με μικρά κομμάτια)
  • 1/2 φλ. σταφίδες μικρές (αν είναι μεγάλες κομμένες στα 2)
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας καλής ποιότητας που λιώνει εύκολα
  • 1 κουτί 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας καλής ποιότητας που λιώνει εύκολα
  • 50 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα φιστίκια και τις σταφίδες ή τα χτυπάτε για λίγο στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο. 
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, για 4 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα  λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
  4. Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ μέχρι  να έχετε μια λεία κρέμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λ και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό σοκολατένιο γλυκό με cookies και ζαχαρούχο γάλα, χωρίς ψήσιμο