Δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

Δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα με μπισκότα και λαχταριστή κρέμα σοκολάτας καλυμμένο με φράουλες. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα δροσερό γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι για την φανταστική γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες + επιπλέον για το ράντισμα των μπισκότων
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 2 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 1½ πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Μιράντα
  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, κομμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνετε να ζεσταίνονται σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτετε το αυγό και τους κρόκους και αναμιγνύετε καλά με το σύρμα.
  2. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας κάψει καλά και πάει να πάρει βράση, το αποσύρετε, ρίχνετε μια μικρή ποσότητα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύετε με το σύρμα και αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα. Την τοποθετείτε ξανά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να δένει και να κοχλάζει το μείγμα.
  3. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα, και αφήνετε την κρέμα στην άκρη για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Για την συναρμολόγηση: Καλύπτετε με μπισκότα τον πυθμένα ενός ταψιού ή πυρέξ διαστάσεων περίπου 24×24 εκ. και με ένα πινέλο τα “βρέχετε” με λίγο γάλα. Αδειάζετε τη μισή σοκολατένια κρέμα πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτετε με μπισκότα, τα οποία βρέχετε και αυτά με γάλα, και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να σταθεί καλά η κρέμα και να σφίξει.
  5. Για την επικάλυψη: Ανακατεύετε τις φράουλες με τη μαρμελάδα και τις απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού. Κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια, το σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!

Μια συνταγή του Φ. Χρυσανθίδης από εδώ



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και φράουλες