Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια τραγανή βάση, ζαχαρούχο γάλα με κρέμα  τυριού και σοκολάτα. Μια απλή συνταγή για να απολαύσετε το ιδανικό επιδόρπιο, ή το τέλειο συνοδευτικό με το καφεδάκι σας ή και το απόλυτο κέρασμα. Απλά δοκιμάστε το! 

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • 130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση τυριού ζαχαρούχου: 
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχα γάλα (397 γρ.)
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη σοκολατένια στρώση:
  • 100 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, λιωμένη (50+50 γρ. χωριστά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μπισκοτένια βάση: Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας. Σε ένα μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας στη βάση του ταψιού. Το βάζετε για 10 λ στη κατάψυξη να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  3. Για τη γέμιση τυριού ζαχαρούχου: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια έχετε ήδη βάλει το φύλλο ζελατίνας και το έχετε αφήσει να μαλακώσει καλά.
  4. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, βάζετε το μισό ζαχαρούχο γάλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το μαλακωμένο φύλλο ζελατίνας και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα από το κατσαρολάκι, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα ομαλό, πολύ αφράτο μείγμα. 
  6. Ρίχνετε το μισό μείγμα τυριού-ζαχαρούχο στη βάση του ταψιού πάνω από τη παγωμένη βάση, μπισκότου, ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια στρώση. 
  7. Για τη σοκολατένια στρώση: Λιώνετε καλά τα 50 γρ. σοκολάτας  στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, το αποσύρετε από τη φωτιά και το ανακατεύετε για να χλιαρίνει ελαφρώς. Το ρίχνετε μέσα στο μπολ με το υπόλοιπο μισό μείγμα τυριού και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. 
  8. Στρώνετε ομοιόμορφα το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το λευκό στρώμα τυριού. Λιώνετε και τα υπόλοιπα 50 γρ. σοκολάτα και περιχύνετε το γλυκό σας στην επιφάνειά του. (Αυτό το βήμα του γαρνιρίσματος με τη λιωμένη σοκολάτα μπορείτε να το κάνετε και λίγο πριν σερβίρετε). Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά πριν το σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.