Δροσερό γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 15λ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 15λ

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο, δροσερό γλύκισμα ψυγείου με όρεο, με 3 μόνο υλικά έτοιμα σε 15 λ για το ψυγείο. 

Υλικά συνταγής

  • 4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
  • 600 γρ. μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου.
  2. Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο.
  3. Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα] το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε  άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 της σαντιγί.
  4. Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

1. Σε πυρέξ διαστ. 30 Χ 22 εκ. περίπου, στρώνετε το 1/3 της σαντιγί.

2. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα κάθε φορά για λίγα δευτερόλεπτα στο γάλα.
3. Tα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω από τη σαντιγί και τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί.

4. Τελειώνετε με στρώση της υπόλοιπης 1/3 σαντιγί και τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών που θα θέλετε να κόψετε ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 15λ

 

5 Σχόλια

  1. Τζένη says:

    Συγνώμη αλλά δεν υπάρχει καθόλου ζάχαρη στη συνταγή σας. Δεν νομίζω η σαντιγή να είναι εντελώς άγλυκη φυσικά?!

  2. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα Τζένη,
    Πράγματι η συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη με τη λογική ότι επειδή τα όρεο είναι ήδη γλυκά, η σαντιγί δεν πρέπει να είναι και αυτή γλυκιά. Γενικά το γλυκό θα έχει μια εξαιρετικά γλυκιά και όχι ανάλαφρη, δροσερή γεύση.
    Φυσικά οι προτιμήσεις στο καθένα είναι διαφορετικές. Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ ζάχαρη στη σαντιγί. Ποτέ, ακόμα και το λέει η συνταγή.
    Εάν όμως εσύ προτιμάς τις πολύ γλυκές γεύσεις μπορείς να χτυπήσεις τη κρέμα γάλακτος με όση ζάχαρη άχνη θέλεις. Γενικά δεν θα σου συνιστούσα πάνω από 4-5 κ.σ. ζάχαρη αν και μπορείς και πολύ περισσότερη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    Καλή επιτυχία στο γλυκό σου,
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Sintayes.gr

  3. καλλιοπη says:

    ειναι πολυ ωραιο το γλυκο !!!! αλλα εχω μια απορια χτυπαω την πυκτυ

  4. καλλιοπη says:

    ειναι πολυ ωραιο το γλυλο !!!! αλλα εχω μια απορια χτυπαω την πυκτυ σαντιγη αλλα δεν μου πιζει γιατι;

  5. Sintayes.gr says:

    Καλλιόπη καλησπέρα,
    Δεν χτυπάμε τη σαντιγί. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να είναι με λιπαρά 35 ή 36% και κρύα (από το ψυγείο) μέχρι να είναι πήξει και να “στέκεται” αν τη σηκώσεις με ένα μαχαίρι. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, δηλ. να “στέκεται” τότε σταματάς ΑΜΕΣΩΣ το χτύπημα. Αν τη χτυπήσεις πιο πολύ τότε θα “κόψει” και θα χαλάσει.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.