Αναρτήθηκε στις 05/07/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Δροσερό γλύκισμα σοκολάτας & καραμέλας
Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα γοητεύσει τα … μεγάλα … Σοκολατένια καραμέλα σε μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια για να απολαύσετε όλες τις ώρες…
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί (395 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης
- 130 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
- 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 90 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματα. Φροντίστε να προεξέχει από τα τοιχώματα 2 εκ. περιμετρικά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό ζαχαρούχο γάλα, τη μισή ζάχαρη, το μισό βούτυρο και 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης και το σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 5-6 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Δυναμώνετε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζοντας συνεχώς το ανακάτεμα, σιγοβράζετε για άλλα 4-5 λ μέχρι να πήξει το μείγμα και να μη κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια της μαύρης σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στα ταψάκι, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει και να σφίξει.
- Πλένετε και στεγνώνετε τη κατσαρόλα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα: μισό ζαχαρούχο γάλα, τη μισή ζάχαρη, το μισό βούτυρο και 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι και επαναλαμβάνετε την ίδια πιο πάνω διαδικασία απλώς στο τέλος προσθέτετε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας.
- Ρίχνετε το μείγμα κρέμας λευκής καραμέλας, απαλά, κουταλιά κουταλιά, πάνω από τη κρύα πλέον σοκολατένια κρέμα καραμέλας, την ισιώνετε και τη ξαναβάζετε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή
05/07/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Δροσερό γλύκισμα σοκολάτας & καραμέλας