Δροσερό επιδόρπιο κρέμας με φράουλες

Δροσερό επιδόρπιο κρέμας με φράουλες

Ένα δροσερό, ανάλαφρο επιδόρπιο κρέμας με σάλτσα φράουλας. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ανάλαφρη γεύση του και την υπέροχη βελούδινη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα:
  • 450 ml κρέμα γάλακτος πλήρης [250 ml + 200 ml χωριστά]
  • 65 γρ. [1/3 φλ.] ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1 κοφτό κ.γ. χυμό λεμόνι
  • Για την επικάλυψη φράουλας:
  • 300 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για γαρνίρισμα:
  • 50 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί
  • 4 φράουλες κομμένες στα 3 για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Βάζετε σε μπολ τα 200 ml κρέμα γάλακτος και το 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και χτυπάτε καλά με τον αυγογδάρτη ή με το μίξερ χειρός για πολύ λίγο μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. 
  2. Διαλύετε τη ζελατίνη στις 3 κ.σ. νερό και την αφήνετε να “μουλιάσει” για 5 λ. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τα 250 ml κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε [σε χαμηλή θερμοκρασία] ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το νερό με τη ζελατίνη, και τη βανίλια, ανακατεύετε καλά και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, κατεβάζετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει για 10 λ.
  3. Μόλις μισοκρυώσει, προσθέτετε σταδιακά, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το λεμόνι από το ψυγείο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε τη κρέμα σε 10-12 ποτηράκια ή μπολάκια [χωρητικότητας 60 ml περίπου], γεμάτα μέχρι λίγο επάνω από τη μέση. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  4. Για τη σάλτσα φράουλας: Βάζετε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιείτε. Βάζετε το μείγμα να παγώσει. Όταν κρυώσουν οι κρέμες, ρίχνετε σάλτσα φράουλας, με ένα κουταλάκι, σε κάθε ποτηράκι πάνω από τη κρέμα. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  5. Για γαρνίρισμα και διακόσμηση: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Με ένα κορνέ ή κουταλάκι γαρνίρετε λίγο πάνω από τη σάλτσα φράουλας και διακοσμείτε με 1 φέτα φρέσκιας φράουλας. Σερβίρεται κρύο.

0c9fd718095449b53965ebf34853ac8a

Βασική ιδέα από Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό επιδόρπιο κρέμας με φράουλες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.