Δροσερό cheesecake λεμονιού με φράουλες

Δροσερό cheesecake λεμονιού με φράουλες

Ένα ανάλαφρο, δροσερό γλύκισμα ψυγείου, με μπισκότα σαβαγιάρ, αφράτη λεμονάτη κρέμα τυριού και φράουλες. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το τέλειο, εντυπωσιακό επιδόρπιο και όχι μόνο, για την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.  

Υλικά συνταγής

  • 14 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 600 γρ. περίπου (4 φλ. τσαγιού) φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 λεμονιού ο χυμός
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 ή 23 εκ. και το στρώνετε με αλουμινόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματά του, φροντίζοντας να προεξέχει πάνω από τα τοιχώματα 2-3 εκ. περίπου για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα μπισκότα σαβαγιάρ και από πάνω στρώνετε το 1½ φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες. 
  3. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τις φέτες φράουλας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί. 
  5. Πριν το σερβίρετε κόβετε σε λεπτές φέτες τις υπόλοιπες φράουλες και τις στρώνετε πάνω από το cheesecake. Χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο που προεξέχει ξεφορμάρετε το γλυκό σας από το ταψί και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε 12 μέτρια ή 16 μικρά κομμάτια και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό cheesecake λεμονιού με φράουλες