Δροσερό Cheesecake λεμόνι

Δροσερό Cheesecake λεμόνι

Το απόλυτο δροσερό, cheesecake λεμόνι. Μια συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake λεμονιού με κρέμα λεμονιού (lemon curd) που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 1  κ.σ. κορν φλάουερ
  • 3 λεμονιών ξύσμα και χυμός
  • 300 γρ. λεμονόκρεμα [βλέπε συνταγή εδώ] [*]
  • 500 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη + 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη επιπλέον

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση [ή στρωμένο με λαδόκολλα] διαστάσεων 20 εκ. Το πιέζετε καλά, ισομερώς στη βάση και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση: Σε μπολάκι, βάζετε τη 1 κ.σ. κόρν φλάουερ με το χυμό 1 λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Φτιάχνετε τη κρέμα λεμονιού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και όταν είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε το μείγμα κορν φλάουερ λεμονιού, το ξύσμα 1 λεμονιού και τις 2 κ.σ. extra ζάχαρη άχνη και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. [Αν προτιμήσετε έτοιμη λεμονόκρεμα εμπορίου, τη ζεσταίνετε στη κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά]. Το αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 20 λεπτά.
  4. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, τον υπόλοιπο χυμό & ξύσμα λεμονιού και τα 80 γρ. ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία αφράτη κρέμα. Προσθέτετε στο μείγμα 150 γρ. λεμονόκρεμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από τη κρύα πλέον βάση, την ισιώνετε, απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη λεμονόκρεμα, γυρίζετε κυκλικά το ταψί για να πάει για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
  6. Εναλλακτικά μπορείτε να παγώσετε το cheesecake χωρίς να το καλύψετε με τη λεμονόκρεμα και λίγο πριν το σερβίρετε να το περιχύσετε με την υπόλοιπη λεμονόκρεμα.

[*] Με τη συνταγή για κρέμα λεμονιού που σας προτείνουμε, θα έχετε περισσότερη κρέμα από αυτή που αναφέρεται στη συνταγή. Αν τη προτιμήσετε θα βάλετε στη γέμιση τα 150 γρ. και θα κάνετε περισσότερη κρούστα λεμονόκρεμας ή θα περιχύσετε περισσότερη λεμονόκρεμα στο γλυκό σας. Εναλλακτικά τη κρατάτε στο ψυγείο για άλειμμα ψωμιού ή για γέμιση μπισκότων ή για γλυκά και τάρτες.

Διαφορετικά, για λιγότερη λεμονόκρεμα βλέπε συνταγή εδώ. Θα βάλετε τα 150 γρ. στη γέμιση και θα γαρνίρετε με λιγότερη λεμονόκρεμα το cheesecake σας.

Σημείωση: Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη κρέμα λεμονιού [lemon curd] σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ όπως ο “ΑΒ”.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό Cheesecake λεμόνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.