Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γλάσο λεμονιού

Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γλάσο λεμονιού

Ένα δροσερό μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού! Μια υπέροχη συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση μπισκότου και άρωμα λεμονιού και γλάσο λεμονιού. Ένα γλυκό που θα λατρέψετε μικροί με μεγάλοι…

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο (+ επιπλέον για άρωμα ταψιού)
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, χοντρο-θρυμματισμένα στο multi
  • 1 φλ. τριμμένα καρύδια ή φουντούκια, χοντρο-θρυμματισμένα στο multi
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Για το γλάσο λεμονιού:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου                                                
  • 2 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού                                                           

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 16×25 εκ. περίπου. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λ μέχρι ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αναμιχθούν καλά.

  2. Εν τω μεταξύ, χοντρο-θρυμματίζετε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τις  2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού και το ζεστό μείγμα ζαχαρούχου- βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια, πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού, και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

  3. Για το γλάσο λεμονιού: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το μαλακωμένο βούτυρο και 2 ½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και το χτυπάτε με το μίξερ ή αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το ισιώνετε με μια μαρίζ. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λ. Όταν κρυώσει και πήξει καλά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γλάσο λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.