Δροσερή τούρτα με κρέμα τυριού και φρούτα εποχής

Δροσερή τούρτα με κρέμα τυριού και φρούτα εποχής

Αφράτη δροσερή και πανάλαφρη τούρτα με κρέμα τυριού και φρέσκα φρούτα εποχής. Μια εύκολη συνταγή για μια αφράτη, νόστιμη καλοκαιρινή τουρτίτσα.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ μπισκότα όρεο Cookies
  • 40 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 350 γρ κρέμα τυριού [τύπου Philadelphia]
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml  γιαούρτι πλήρες
  • 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
  • φρούτα εποχής [σταφύλια, κεράσια χωρίς κουκούτσι, μπανάνες, ροδάκινα, βερύκοκα σε κομματάκια κ.λ.π.]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάλτε τα 200 γρ μπισκότα όρεο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν άμμος. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 20 – 24 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Σε ένα μικρό μπόλ ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό, πασπαλίστε με τη σκόνη ζελατίνη. Βάλτε το σε μπέν μαρί για να ζεσταθεί και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
  3. Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, τη βανίλια. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, τη ζελατίνη και ανακατέψτε απαλά.
  4. Βγάζετε από το ψυγείο το σκεύος με τη βάση μπισκότου και προσθέτετε σε ποσότητα που εσείς θέλετε τα φρούτα της αρεσκείας σας. Σε περίπτωση που είναι ζουμερά -κομμένη φράουλα, ροδάκινα, βερύκοκα σε κομματάκια θα πρέπει να τα αφήσετε πρώτα σε απορροφητικό υγρό να τραβήξουν τα υγρά τους.
  5. Προσθέτετε από πάνω τη κρέμα στρώνετε ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού προσθέτετε φρούτα για γαρνίρισμα και τη ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερή τούρτα με κρέμα τυριού και φρούτα εποχής