Δροσερή κρέμα patissiere με μπισκότα

Δροσερή κρέμα patissiere με μπισκότα

Ανάλαφρο, δροσερό και πεντανόστιμο επιδόρπιο !!! Μια συνταγή για ένα νόστιμο γλύκισμα ψυγείου στο ποτήρι. Κρέμα πατισερί με μπισκότα γαρνιρισμένη με σαντιγί και τρίμμα σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 500 ml γάλα
  • 2 βανίλιες φυσικές (μπαστουνάκια) ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πακέτο μπισκότα βουτύρου τύπου Πτι Μπερ ή άλλα επιλογής σας, όπως μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας κ.λ.π.
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 ml, πλήρης λιπαρών 35-36% κρύα από το ψυγείο, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 κουβερτούρα τριμμένη ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε  να κρυώσει.
  2. Εν” τω μεταξύ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Ρίχνουμε  σταδιακά, σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αβγού. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε  να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Μόλις κρυώσει η κρέμα μας τοποθετούμε σε στρώσεις σε ποτήρια, κρέμα μπισκότα σπασμένα στα τέσσερα, τελειώνουμε τις στρώσεις με σαντιγί και γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας.