Δροσερή και νόστιμη κοτοσαλάτα

Δροσερή και νόστιμη κοτοσαλάτα

Μια νοστιμότατη, δροσερή, εύκολη στην παρασκευή της κοτοσαλάτα που θα την απολαύσετε ως  ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας αλλά και ως κυρίως πιάτο. Μια συνταγή για μια εξαιρετική, αγαπημένη μικρών και μεγάλων σαλάτα όπου ο τέλειος συνδυασμός της πατάτας με το κοτόπουλο και τα μυρωδικά την κάνει ακαταμάχητη. Η τέλεια συνταγή για να αξιοποιήσετε το κοτόπουλο που σας περίσσεψε. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο ή κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1-1⅓ φλ. τσαγιού μαγιονέζα 
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό αναμεμιγμένο με την μαγιονέζα
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη καλά
  • 2 κ.σ. ξίδι κατά προτίμηση βαλσαμικό
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο, αφαιρείτε την πέτσα του, το κόβετε σε μέτρια κομμάτια ή το ξεψαχνίζετε και το μεταφέρετε σε σαλατιέρα. Διαφορετικά βράζετε κοτόπουλο, χωρίς πέτσα, σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια ή το ξεψαχνίζετε και το μεταφέρετε σε σαλατιέρα.
  2. Εν τω μεταξύ, βάζετε τις πατάτες με την φλούδα τους μαζί με τα καρότα να βράσουν σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και όσο οι πατάτες είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε τις “σπάτε” σε κομμάτια με ένα πιρούνι.
  3. Κόβετε τα καρότα σε κυβάκια και τα μεταφέρετε μαζί με τις πατάτες στη σαλατιέρα με το κοτόπουλο. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, όσο οι πατάτες είναι ζεστές για να “ρουφήξουν”, και ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως την πατατοσαλάτα σας ή την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.
  4. Σημείωση: Μπορείτε να αυξομειώσετε τη δοσολογία της μαγιονέζας και του γιαουρτιού για να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Το ίδιο ισχύει και με τα μυρωδικά. Τέλος μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τυρί, γραβιέρα, κασέρι ή ένταμ/γκούντα κομμένα σε μικρά κυβάκια