Αναρτήθηκε στις 14/11/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Donuts φούρνου με γλάσο σοκολάτας
Αφράτα ντόνατς με ζάχαρη και άχνη ή γλάσο σοκολάτας.Ένα λατρεμένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους
Υλικά συνταγής
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- λίγο χλιαρό νερό
- 150 γρ. γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αβγό
- Γλάσο σοκολάτας [βλέπε συνταγή εδώ]
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλύστε την μαγιά σε λίγο νερό. Λιώστε σε μια λεκάνη το βούτυρο με το γάλα, και αφήστε το να κρυώσει. Ενώστε τα δύο μείγματα. Ανακατέψτε μέσα τις 2 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι, το αβγό και 1 φλ. αλεύρι. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος 1 ώρα.
- Πασπαλίστε μια επιφάνεια με ΠΟΛΥ αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θέλει αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει, αλλά θα μπορείτε να την χειριστείτε εύκολα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος. Πάρτε ένα ποτήρι ή μια φόρμα με διάμετρο 6 εκ. και κόψτε στρογγυλά (αν θέλετε χρησιμοποιείστε ένα πιο μικρό για να κόψετε το κέντρο να γίνουν σαν δακτυλίδια).
- Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα περίπου 2 εκ. μακριά το ένα από το άλλο. Αφήστε τα να φουσκώσουν για 20′ στο ταψί και μετά ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° για 10′ με 12′, μέχρι να γίνουν κάπως χρυσοκάστανα. Βγάλτε τα από το φούρνο.
- Τέλος ή τα βουτυρώνουμε στην επιφάνεια με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα, ή φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας και βουτάμε το επάνω μέρος των ντόνατς στη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
14/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Donuts φούρνου με γλάσο σοκολάτας