Δίπλες Χριστουγεννιάτικες
Δίπλες. Το πατροπαράδοτο, παραδοσιακό, Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μια συνταγή για πανεύκολες δίπλες με 5 μόνο υλικά περιχυμένο με σιρόπι ή απλά με μέλι.
Υλικά συνταγής
- Για τις δίπλες:
- 2 αυγά και 4 κρόκους αυγών
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 4 φλ. τσαγιού περίπου αλεύρι
- Για το σιρόπι:
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού
- καρύδια για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμιγνύετε τα αυγά, το κονιάκ, το λάδι ή το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα 3 φλ. τσαγιού αλεύρι και σταδιακά προσθέτετε και από το τέταρτο φλ. όσο χρειαστεί για να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε σκεπασμένη για 1/2 ώρα.
- Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα. Το κόβετε με οδοντωτή ροδελίτσα σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας [φιογγάκια, θηλιές, φύλλα τετράγωνα κ.λ.π.] και τα ρίχνετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε τηγάνι ή σε φριτέζα μέχρι να χρυσαφίσουν. Βγάζετε τις δίπλες από το καυτό λάδι με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Για το σιρόπι: Βράζετε για 10 λεπτά, όλα τα υλικά για το σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τις δίπλες με θρυμματισμένο καρύδι και [προαιρετικά] με κανέλα τριμμένη.
13/12/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Δίπλες Χριστουγεννιάτικες
Tags: γλυκά δίπλες επιδόρπια σιρόπι συνταγές τηγάνι Χριστουγεννιάτικα γλυκά Χριστουγεννιάτικες συνταγές
