Αναρτήθηκε στις 09/09/2019 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ
Μια συνταγή για ένα δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σοκολάτας, δροσερό, εύγευστο, αφράτο, εύκολο και πολύ – πολύ γρήγορο έτοιμο σε 15 λ.
Υλικά συνταγής
- 1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια
- 1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα
- 700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 200 γρ. σαβαγιάρ
- 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες (ΓΙΩΤΗΣ)
Εκτέλεση συνταγής
- Παρασκευάζετε το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια και το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Τα αφήνετε στην άκρη σε 2 διαφορετικά σκεύη μέχρι να τα χρειαστείτε.
- Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο. 18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας) και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.
- Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.
- Ζεσταίνετε 1 κ.σ. μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλ. τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Πηγή
09/09/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ