Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ

Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ

Μια συνταγή για ένα δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σοκολάτας, δροσερό, εύγευστο, αφράτο, εύκολο και πολύ – πολύ γρήγορο έτοιμο σε 15 λ.

Υλικά συνταγής

  • 1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια
  • 1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα
  • 700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. σαβαγιάρ
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες (ΓΙΩΤΗΣ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παρασκευάζετε το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια και το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Τα αφήνετε στην άκρη σε 2 διαφορετικά σκεύη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  2. Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο. 18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας)  και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.
  3. Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.
  4. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλ. τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Πηγή