Αναρτήθηκε στις 29/10/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Δίχρωμη τούρτα με βάση μπισκότου και στρώσεις κρέμας στιγμής
Δίχρωμο γλύκισμα – τούρτα για την οικογένεια και τους καλεσμένους. Μια συνταγή του jotis.gr με βάση μπισκότου και εύκολες κρέμες στιγμής με γεύση μπισκότου και σοκολάτας και έχτρα σοκολάτα κουβερτούρα για ένα γλυκό δροσερό και πανάλαφρο.
Υλικά συνταγής
- 2 φάκελοι Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Μπισκότο
- 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ + extra μπισκότα για πασπάλισμα
- 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
- 2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες [ή 200 γρ. τριμμένη κουβερτούρα]
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθούν. Τοποθετείτε το μείγμα μπισκότου στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες -με σούστα- (Νο 24-26) και πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα και βάζετε στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση:Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
- Για τη γκανάς σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνετε 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα και ρίχνετε το περιεχόμενο των 2 φακέλων κουβερτούρα σε σταγόνες ή τη τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αναμειγνύεται με την έτοιμη κρέμα σοκολάτας. Τοποθετείτε πάνω από το μπισκότο τη γκανάζ και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Παρασκευάζετε τους 2 φάκελους “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Μπισκότο, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Βάζετε την κρέμα μπισκότο πάνω από τη γκανάζ και τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο.
Ξεφορμάρετε την τούρτα και σερβίρετε. Αν θέλετε τρίβετε λίγο μπισκότο στην επιφάνεια της τούρτας και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
29/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Δίχρωμη τούρτα με βάση μπισκότου και στρώσεις κρέμας στιγμής