Δίχρωμη μους σοκολάτας

Δίχρωμη μους σοκολάτας

Μια υπέροχη δίχρωμη μους σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας μιας και συγκεντρώνει 3 διαφορετικά είδη σοκολάτας σε ένα ανάλαφρο, δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο. Σοκολάτα κουβερτούρας, σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη μους:
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36%) κρύα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε κομμάτια 
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για σερβίρισμα:
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μούς: Ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα κομμάτια της μαύρης σοκολάτας και ανακατεύετε διαρκώς με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να λιώσει καλά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα 2 κρόκους αυγών και ανακατεύετε πολύ γρήγορα και ζωηρά μέχρι να ενσωματωθεί ενώ συγχρόνως θα ψηθεί στο καυτό μείγμα.
  3. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη σε δύο μέτρια μπολ. Στο ένα μέρος προσθέτετε τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε καλά με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέτετε το υπόλοιπο δεύτερο μέρος και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί. Σε άλλα μπολ επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη σαντιγί.
  4. Σε ένα μεγάλο καθαρό και στεγνό μπολ βάζετε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τη μισή μαρέγκα μέσα στο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως και την υπόλοιπη μισή μαρέγκα μέσα στο μείγμα σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αυτή πλήρως.
  5. Μοιράζετε ισομερώς, πρώτα το μείγμα κουβερτούρας σε 4 ποτήρια σε μπολ ή ποτήρια χωρητικότητας 250ml (1 φλιτζάνι) και μετά από πάνω μοιράζετε ισομερώς το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
  6. Για το γαρνίρισμα: Ξύνετε με έναν αποφλοιωτή για λαχανικά τη λευκή σοκολάτα, γαρνίρετε τις μους σοκολάτας και σερβίρετε.

Australian Good Taste/Recipe: Michelle Southan/Photo: by Steve Brow

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δίχρωμη μους σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.