Devil’s cake το απόλυτο κέικ

Devil’s cake το απόλυτο κέικ

Devil’s food cake… ένα εξαιρετικό κέικ-τούρτα σοκολάτας Αμερικάνικης προέλευσης, με στρώσεις   αφράτου κέικ και σοκολατένιας αέρινης βουτυρόκρεμας γκανάς που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του όποιον το δοκιμάσει. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή του Χρ. Πέσκια για να το απολαύσετε όλοι οι λαχταριστού λάτρεις της σοκολάτας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 270 γρ. γάλα ζεστό (το κατεβάζετε από τη φωτιά λίγο πριν βράσει)
  • 270 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 4 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 7 αυγά
  • βούτυρο + κακάο για τα ταψάκια
  • Για την επικάλυψη βουτυρόκρεμας -γκανάς
  • 300 γρ. κουβερτούρα πικρή (65-70%), ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη 
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 50 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 410 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο 2 στρογγυλές φόρμες του κέικ, χωρίς τρύπα στη μέση, ή 2 ταψάκια μιας χρήσεως 25-30 εκ. περίπου. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζεστό γάλα και το κακάο και τα ανακατεύετε πολύ καλά για να μην υπάρχουν σβόλοι.
  2. Προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τις βανιλίνες και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. 
  3. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα για περίπου 10 λ ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Χτυπώντας διαρκώς, προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά κάθε 1½-2 λ, μέχρι να ενσωματωθούν. 
  4. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στη πολύ χαμηλή και προσθέτετε εναλλάξ και λίγο λίγο το μείγμα αλευριού με το μείγμα κακάου, λίγο από το ένα λίγο από το άλλο μέχρι να τελειώσει το αλεύρι.
  5. Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες του κέικ και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο των κέικ βγει στεγνή. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στα ταψάκια να “σταθούν” για 15 λ και μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 
  6. Για την επικάλυψη γκανάς: Ψιλοκόβετε τις δύο σοκολάτες και τις αναμιγνύετε σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το σιρόπι γλυκόζης. Μόλις κοχλάσει το μείγμα το ρίχνετε στο μπολ με τις σοκολάτες και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, ομοιογενή κρέμα γκανάς. Την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Μεταφέρετε τη γκανάς στο μίξερ και τη χτυπάτε με το σύρμα, προσθέτοντας λίγο λίγο το βούτυρο, μέχρι να έχετε μια γυαλιστερή και βελούδινη βουτυρόκρεμα. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει, αλλά όχι πολύ για να μη σφίξει τόσο όσο να μην απλώνεται. 
  8. Αν απαιτηθεί ισιώνετε τα 2 κέικ για να στέκονται καλά, κόβοντας από την επιφάνειά τους τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει ίσια. Τοποθετείτε το ένα κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, αλείφετε την επιφάνειά του με βουτυρόκρεμα, καπακώνετε με το δεύτερο και αλείφετε ολόγυρα με βουτυρόκρεμα με μια σπάτουλα. Αν θέλετε κάνετε σχέδια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αλείμματος και σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Devil’s cake το απόλυτο κέικ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.