Cupcakes με γέμιση κάστανο και κρέμα espresso

Cupcakes με γέμιση κάστανο και κρέμα espresso

Capcakes με γέμιση κρέμας κάστανο, άρωμα πορτοκαλιού και κρέμα espresso. Μια εύκολη συνταγή του Δημ. Σκαρμούτσου για υπέροχα cupcakes με την ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη γεύση που σας δίνει το “πάντρεμα” του κάστανου μαζί με το άρωμα πορτοκαλιού, με ανάλαφρη κρέμα espresso.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα και αλεσμένα ή έτοιμη κρέμα κάστανο
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη αλεσμένη
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα
  • 2 αυγά
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • Για τη κρέμα espresso:
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κ.γ. σκόνη espresso
  • Για γαρνίρισμα:
  • ξύσμα κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) και λαδώνετε ένα ταψί με θήκες για καπ κέϊκ ή τοποθετείτε σε κοινό ταψί 14 θήκες για cupcakes. 
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη κρέμα κάστανου (ή τα προ βρασμένα κάστανα που έχετε αλέσει), τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 4-5 λ μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, το ηλιέλαιο και το αλεύρι με το baking powder.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια των cupcakes φροντίζοντα να είναι κατά τα 3/4 γεμάτες. Ψήνετε τα cupcakes στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  5. Για τη κρέμα: Τοποθετείτε σε μπολ τη σκόνη espresso και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τη σκόνη espesso που έχετε διαλύσει με τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. 
  6. Βάζετε τη κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη τοποθετείτε πάνω από τα κρύα πλέον cupcakes. Γαρνίρετε με το ξύσμα κουβερτούρας και σερβίρετε. 

 

Σημείωση: Αν πρόκειται να σερβίρετε τα cupcakes σε παιδιά, αντικαταστήστε τον καφέ espresso με σκόνη σοκολάτας ή σκόνη για ρόφημα σοκολάτας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cupcakes με γέμιση κάστανο και κρέμα espresso

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.