Cookies με Maltesers

Cookies με Maltesers

Πεντανόστιμα cookies με maltesers! Λαχταριστά σπιτικά μπισκοτάκια με τα αγαπημένα, μικρών και  μεγάλων maltesers που θα σας ενθουσιάσουν με την εξαιρετική πλούσια σε γεύση τους. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για τα τέλεια μπισκότα για το πρωινό σας, για τους καλεσμένους σας, για σνάκ. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο, πολύ καλά μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 γρ. maltesers, χοντροκομμένα 
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφρατέψει πολύ το μείγμα  Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό, τα χτυπάτε να ενσωματωθούν πλήρως και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα ή μπέικιν, το αλάτι και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  2. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα maltesers και (προαιρετικά) τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Παίρνετε 1 κουταλιά της σούπας μείγμα τη φορά τα τους δίνετε “πλακουτσωτό” σχήμα και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους γιατί θα εξαπλωθούν. 
  3. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 9-11 λ περίπου, πάντα ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθός τους. Θα καταλάβετε ότι μπισκότα σας είναι έτοιμα πάρουν στις άκρες τους ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν για 15-20 λ τουλάχιστον πριν τα σερβίρετε. 
  4. Σημείωση: Τη πρώτη φορά που θα τα ψήσετε θα δοκιμάσετε 1 cookie στα 9 λ και ανάλογα θα ψήσετε τα υπόλοιπα και την υπόλοιπη φορά θα γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο ψησίματος για το ακριβές μέγεθος και το φούρνο σας.