Clafoutis με σπανάκι και φέτα

Clafoutis με σπανάκι και φέτα

Με το όνομα Clafoutis (Κλαφουτί) όλοι γνωρίζετε το κλασικό Γαλλικό γλύκισμα με μαύρα κεράσια. Το όνομα του πιάτου προέρχεται από τη γαλλική λέξη clafotís, που βγαίνει από το ρήμα “clafir”, που σημαίνει «να γεμίσει» και ο όρος χρησιμοποιούνταν για γλυκές πίτες που τις γέμιζαν με κεράσια.  Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή (από εδώ) για ένα αλμυρό κλαφουτί που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του και στην αλμυρή εκδοχή του. 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 χλωρά πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. σπανάκι baby (καθαρό βάρος, καθαρισμένο)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊνταντό
  • αλάτι πιπέρι 
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό με το χλωρό, πράσινο κρεμμύδι για 6-7 λ, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο σπανάκι, το οποίο αφού το πλύνετε το έχετε στραγγίξει καλά, και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει καλά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ. 
  3. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, τα χτυπάτε να αναμιχθούν καλά και στη συνέχεια με το μείγμα περιχύνετε το μείγμα με το σπανάκι μέσα στο πυρέξ. Από πάνω πασπαλίζετε ομοιόμορφα με τη θρυμματισμένη φέτα και με το τριμμένο κασέρι. 
  4. Ψήνετε το κλαφουτί σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά του με τα τυριά ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.  

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Clafoutis με σπανάκι και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.