Χυλοπίτες με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Χυλοπίτες με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Νόστιμο, εύκολο, ελαφρύ, γρήγορο στη παρασκευή του φαγητό από τα αγαπημένα πρώτα της νοικοκυράς για την ευκολία της παρασκευής του και μετά όλων, μικρών και μεγάλων, που θα το δοκιμάσουν για την υπέροχη γεύση του. Μια συνταγή για πεντανόστιμες χυλοπίτες με κοτόπουλο και μανιτάρια ενωμένα όλα μαζί σε μια κρεμώδη σάλτσα, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένα σε κομματάκια
  • 250 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. πολύχρωμα τριμμένα πιπέρια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 300 γρ. χυλοπίτες Μετσοβίτικες (ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας όπως φαρφάλες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα κομματάκια κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε μέχρι να “μαραθούν”.
  2. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε αλάτι, τα πιπέρια και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Βράζετε, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις χυλοπίτες σας (ή το ζυμαρικό επιλογής σας), αλ τέντε, σύμφωνα με το χρόνο μαγειρέματος που προτείνεται στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.  
  4. Ρίχνετε τις στραγγισμένες χυλοπίτες μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τις ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά να καλυφθούν με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε από πάνω τη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας. 

Μικρά μυστικά: Σοτάρουμε δεν σημαίνει τηγανίζουμε. Με το σοτάρισμα απλά “μαραίνουμε” ένα λαχανικό ώστε να εξατμιστεί αρκετά από το νερό του, ή σοτάρουμε το κοτόπουλο ή το κρέας για να σχηματιστεί μια κρούστα γύρω γύρω και να “θωρακιστούν” μέσα οι χυμοί του. 

Επίσης, πρέπει να βράζετε τα ζυμάρικά σας τη στιγμή που είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε δηλ. από το στράγγισμα κατευθείαν στα πιάτα. Μην τα βουτυρώσετε προηγουμένως αν θέλετε να “κολλήσει” επάνω τους (και να μη “γλυστράει”) η σάλτσα που θα τα καλύψετε.

Τip: Αντί για χυλοπίτες μπορείτε να προτιμήσετε άλλο ζυμαρικό επιλογής σας όπως οι φαρφάλες, τις οποίες ή θα τις φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο με τις χυλοπίτες ή αφού βράσετε θα τις σερβίρετε σκέτες περιχυμένες με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και με τη κρεμμώδη σάλτσα τους την οποία θα έχετε “δέσει” σιγοβράζοντάς (σε χαμηλή θερμοκρασία) τη περισσότερο χρόνο ή με λίγο κορν φλάουρ. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χυλοπίτες με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα