Ψητό κοτόπουλο με υπέροχη Κινέζικη σάλτσα μελιού

Ψητό κοτόπουλο με υπέροχη Κινέζικη σάλτσα μελιού

Είναι σίγουρα ωραίο έχετε ποικιλία συνταγών στη κουζίνα σας και να δοκιμάζετε συνταγές που δεν είναι παραδοσιακές όπως αυτή η κινέζικη συνταγή (από εδώ). Ψητό κοτόπουλο περιχυμένο με σάλτσα μελιού-σουσαμιού. Θα εκπλαγείτε από την ευκολία και την απλότητα της συνταγής και πόσο γρήγορα θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο με καταπληκτική γεύση. Αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 4 μικρά μονά στήθη κοτόπουλου, συνολικά 600 γρ. περίπου
  • ¾-1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μελιού, σουσαμιού:
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού σόγια σος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. πάστα τσίλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψημένο σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
  2. Για το κοτόπουλο: Τοποθετείτε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους 3,5-4 εκ. περίπου και το αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε καλά τους κύβους του κοτόπουλου με τη τριμμένη φρυγανιά και τις το τοποθετείτε στο καλυμένο με χαρτί ψησίματος ταψί. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα χωρίς όμως να χάσουν τους ζωμούς τους. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα.
  3. Για τη σάλτσα μελιού-σουσαμιού: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το ζωμό κότας, τη σόγια σως, το μέλι, το ξύδι και τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να βράζει το μείγμα.
  4. Χτυπάτε ελαφρά σε ένα μπολάκι το κορν φλάουερ με τις 2 κ.σ. νερό. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό, προσθέτετε το μείγμα κορν φλάουερ και ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μεταφέρετε τη ζεστή σάλτσα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
  5. Προσθέτετε τα ζεστά κομμάτια κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά με τη κινέζικη σάλτσα μελιού και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Το συνοδεύετε με πιλάφι.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψητό κοτόπουλο με υπέροχη Κινέζικη σάλτσα μελιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.