Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα και μυρωδάτα βότανα

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα και μυρωδάτα βότανα

Υπέροχο, ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα και μυρωδάτα βότανα. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή και με μια μεγάλη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου (200 γρ. το ένα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα Ντιζόν
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα εστραγκόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • αλάτι πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα μαϊντανό και εστραγκόν για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το στρώνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το εστραγκόν και το μαϊντανό και απλώνετε το μείγμα, ισομερώς, πάνω από το κοτόπουλο.
  2. Ψήνετε το κοτόπουλο στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να το διατηρήσετε ζεστό.
  3. Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το κρασί και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το ζωμό κότας. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 λ. 
  4. Προσθέτετε τα πόδια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και σιγομαγειρεύετε για 8 λ περίπου ή μέχρι να βράσουν μέχρι μέσα. Πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και εστραγκόν και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα και μυρωδάτα βότανα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.