Χτένια τηγανιτά με κρασί και σκόρδο

Χτένια τηγανιτά με κρασί και σκόρδο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα Χτένια με σκόρδο στο τηγάνι, βρασμένα σε άσπρο κρασί. Ο απόλυτος μεζές για να τα απολαύσετε σκέτα ή ένα υπέροχο γεύμα συνοδευόμενα με ζυμαρικό.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. χτένια [ψίχα, κατεψυγμένα] [*]
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπαγώνετε τα χτένια, τα ξεπλένετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε να βγάλουν το άρωμά τους και προσθέτετε και τα χτένια.
  3. Σοτάρετε τα χτένια και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το πιπέρι καγιέν, αλάτι και μαύρο πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν τα χτένια μέχρι να ψηθούν μέχρι το κέντρο τους. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε αμέσως.
  4. Προαιρετικά απολαύστε τα ως κυρίως γεύμα σερβίροντάς τα με ζυμαρικό αρεσκείας σας [π.χ. λινγκουίνι, το οποίο έχετε ήδη βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας].

[*] Αν προτιμήσετε φρέσκα χτένια θα χρειαστείτε 500-600 γρ. περίπου. Σε αυτή τη περίπτωση θα τα βγάλετε από το κέλυφός τους αφαιρώντας προσεκτικά τη μαύρη σακουλίτσα τους. Θα τα ξεπλύνετε με κρύο νερό και θα τα στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χτένια τηγανιτά με κρασί και σκόρδο