Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Ένας υπέροχος κορμός με επικάλυψη σοκολάτας, γεμιστός με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς  καρπούς, μπισκότα και ουίσκι για να απολαύσετε τον απόλυτο γλυκό στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλυκό χωρίς έξτρα προσθήκης ζάχαρης, ιδανικό για το τέλειο επιδόρπιο που θα σας εντυπωσιάσει με την εξαιρετική γεύση του!!!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. χουρμάδες, κομμένους σε μικρά καρεδάκια
  • 200 ml γάλα εβαπορέ
  • 60 ml (3 κ.σ.) ουίσκι
  • 180 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά καρεδάκια 
  • 150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τους χουρμάδες κομμένους σε καρεδάκια, το γάλα και 1 κ.σ. από το ουίσκι και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι χουρμάδες και κάψει καλά το γάλα χωρίς να πάρει βράση. 
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα μπισκότα, τα φουντούκια, τα βερίκοκα και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ουίσκι και τα ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Μόλις κάψει το μείγμα εβαπορέ το αποσύρετε από τη φωτιά, το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα μπισκότων και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά ισομερώς. Το αφήνετε να κρυώσει. 
  3. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, ή 2 κομμάτια πλαστικής μεμβράνης το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα του μπολ στο κέντρο του χαρτιού και του δίνετε ένα μακρόστενο σχήμα κορμού 15-18 εκ. περίπου. Το τυλίγετε σε ρολό στο χαρτί ψησίματος ή στη διπλή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά. 
  4. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά όμως το σκεύος με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε για 1-2 λ στην άκρη.
  5. Βγάζετε το παγωμένο κορμό από το ψυγείο, αφαιρείτε το χαρτί ή τη μεμβράνη, τον μεταφέρετε σε σχάρα και με τη βοήθεια ενός πινέλου, “βουρτσίζετε” σε όλη την επιφάνειά του τη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να πάει παντού.
  6. Το αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα, το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, κοσκινίζετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και τον σερβίρετε. 

Καλά Χριστούγεννα

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.