Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα με 5 υλικά
Μια συνταγή για υπέροχα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα. Μια πανεύκολη συνταγή με 6 μόνο υλικά έτοιμα σε μισή ώρα για σερβίρισμα.
Υλικά συνταγής
- 380 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη + 1/3 φλ. τσαγιού για πασπάλισμα
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή βερίκοκο ή άλλη αρεσκείας σας
- 2 κ.γ. κονιάκ [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σκεπάζουμε με λαδόκολα, ελαφρώς βουτυρωμένη, το ταψί του φούρνου.
- Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών έναν- έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′. Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3-4 χιλ. περίπου και χρησιμοποιούμε “κουπ πατ” στρογγυλό ή με σχέδια για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα μας. Για να φαίνεται η μαρμελάδα, κάνουμε στα μισά μπισκοτάκια μας, μια στρογγυλή οπή ή σχέδιο στη μέση. Διαφορετικά τα φτιάχνουμε όλα στο ίδιο σχέδιο χωρίς οπή.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνουμε για 10′-12′ ανάλογα με το πάχος. Τα βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, αλείφουμε τα μισά μπισκότα μας με μαρμελάδα και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά [με την οπή]. Προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνουμε.
11/12/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα με 5 υλικά
Tags: γλυκά επιδόρπια μαρμελάδα μπισκοτάκια συνταγές φούρνου Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικα γλυκά Χριστουγεννιάτικες συνταγές
