Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο ζάχαρης

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο ζάχαρης

Μια εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια. Πεντανόστιμα μπισκοτάκια με γλάσο ζάχαρης για τους αγαπημένους σας και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ ή πορτοκάλι [αν προορίζονται για παιδιά] 
  • Για το γλάσο:
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγού [*]
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολα στο ταψί του φούρνου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε μπόλ, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη και το αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 8′-10′ περίπου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Βάζουμε το πορτοκάλι ή το κονιάκ σε μεγάλο ποτήρι, διαλύουμε μέσα τη σόδα και αρχίζουμε να τη βάζουμε στο μπόλ του μίξερ εναλλάξ και σταδιακά με το μείγμα με το αλεύρι. Βάζουμε τους γάντζους στο μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα σε χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  4. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός κουπ πατ κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολα και τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′ – 25′ ανάλογα με το μέγεθος και πάχος των μπισκότων. [Προσοχή αν τα έχετε λεπτά γιατί καίγονται εύκολα]. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 
  5. Για το γλάσο: Χτυπάμε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα. Βουτάμε τα μπισκοτάκια ένα ένα στο γλάσο από τη μια πλευρά του και το αφήνουμε στη σχάρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο . Προαιρετικά, μπορείτε σε μέρος ποσότητας του γλάσου να προσθέσετε σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και να έχετε πολύχρωμο γλάσο στα μπισκοτάκια σας, ή να τα πασπαλίσετε με πολύχρωμη τρούφα.

[*] Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ωμό αυγό αντικαταστήστε το με νερό με τη προϋπόθεση ότι να προσθέτετε το νερό αργά στη ζάχαρη με τη βανίλια για να πετύχετε ένα πηχτό μείγμα.

Καλά Χριστούγεννα

chmisc67

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο ζάχαρης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.