Χούμους… η ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι

Χούμους… η ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι

Χούμους. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο όσπριο… Τα ρεβύθια. Ο συνδυασμός τους με το ταχίνι και το σκόρδο, του δίνουν μια απίστευτη γεύση. Συνοδεύστετο με αραβική πίτα, ή ψωμί και σίγουρα θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. ρεβύθια
  • 1  κ.γ. σόδα
  • 1/2 φλ. ταχίνι
  • 1/3 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένες
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείστε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα, προσθέστε 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, ανακατέψτε, σκεπάστε το και αφήστε το για 12 τουλάχιστον ώρες, αποβραδίς,  να μουλιάσουν.
  2. Την επομένη σουρώνετε τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για να κρυώσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μίξερ με μαχαίρι του μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και αλάτι. Προσθέτουμε τον ταχίνι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια παχιά κρέμα. Αν χρειάζετε και άλλο υγρό για να γίνει η κρέμα αφράτη προσθέστε λίγο νερό συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δοκιμάζετε το αλάτι και το λεμόνι και ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο. Προσθέστε και ξαναχτυπήστε για 1 ακόμα λεπτό.
  5. Σερβίρετε και το διακοσμείτε προαιρετικά, με λίγη πάπρικα γλυκιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χούμους… η ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.