Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

Πεντανόστιμο χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι. Το απόλυτο πιάτο για τα γιορτινά τραπέζια σας, ιδανικό για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο πιάτο. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, απλή, και γρήγορη συνταγή, με λίγα υλικά που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας για την ευκολία του και την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 καπνιστό χοιρομέρι, με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάτε από τον κρεοπώλη να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.)
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 90 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο ή ρίγανη
  • ½-1 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
  • πατάτες φούρνου για συνοδευτικό (βλέπε συνταγή εδώ ή εδώ ή εδώ ή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160°C.  Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαρμελάδα, το χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό, τα ανακατεύετε καλά και αλείφουτε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και μέσα στις χαρακιές του δέρματος.
  2. Το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το ψήνετε για 25-35 λ, γυρίζοντάς το μια φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά. Το σερβίρετε με ζεστές πατατούλες φούρνου και καλή σας όρεξη!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page