Χοιρινός λαιμός στη κατσαρόλα

Χοιρινός λαιμός στη κατσαρόλα

Πεντανόστιμος χοιρινός λαιμός που λιώνει στο στόμα, με τέλεια σαλτσούλα στη κατσαρόλα!  Συνοδέψτε το με ένα βελούδινο πουρέ περιχυμένο με τη σαλτσούλα του που απογειώνει τη γεύση σας δημιουργώντας ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Μια απλή, εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • ¼ φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.500 γρ. χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κ.γ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνετε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποφύγετε να ρίξετε πολλά μαζί γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και θα θυμίζουν βραστό. Βγάζετε τα πρώτα κομμάτια σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε το σοτάρισμα, για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να σοταριστεί όλο το κρέας.
  2. Αφήνετε το κρέας στο μπολ και ρίχνετε στο καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε το σκόρδο. Ένα λεπτό μετά, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με τα υγρά που έχουν συγκεντρωθεί στο μπολ. Σβήνετε με το κρασί το αφήνετε για 3-4 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 15 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος και τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  4. Επαναφέρετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός που έχει απομείνει. Προσθέτετε όλη τη μουστάρδα και τη ρίγανη, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λ.
  5. Μετά προσθέτετε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια δεμένη σάλτσα. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και το σερβίρετε με πουρέ πατάτας.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινός λαιμός στη κατσαρόλα

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page